Drs Leenarts Droge Huid pakket

Pigmentvlekken, ouderdomswratjes, droge en trekkerige huid; allemaal tekenen van huidveroudering. Dermatoloog Marjolein Leenarts, werkzaam in het Rode Kruis Ziekenhuis, doet er uitvoerig onderzoek naar. Ook ontwikkelde ze producten die de ongemakken van de ouder wordende huid verminderen, zoals een Droge Handen creme en een zonnebrandcreme, beide zeer geschikt voor de (eczeem) gevoelige oudere huid.

Speciaal voor Hulpmiddelwereld stelde Drs Leenarts een Droge Huid pakket samen, het pakket bestaat uit de onderstaande producten:

Droge Huid zalf - 100 ML

De Droge Huid zalf is speciaal ontwikkeld voor dagelijkse verzorging van, eczeem-gevoelige, schrale of simpelweg droge huid. Wat deze zalf onderscheidt van alledaagse soortgelijke producten is het feit dat de crème geen parfum, wolalcohol of conserveermiddelen bevat. De Droge Huid zalf helpt het herstellen van de huidbarrière en zorgt ervoor dat deze weer zacht aanvoelt. Het is een zeer vette, neutrale zalf geschikt voor de (eczeem) gevoelige huid. Bevat abrikozenpitolie en vitamine E waardoor de zalf erg zacht wordt en goed uitsmeert. 

Droge Handen crème - 50 ML

Handen hebben veel te verduren, hierdoor kan de huidbarrière beschadigd raken. De droge handen crème bevat 5% ureum wat al decennia lang door dermatologen geadviseerd om droge of schilferende (eczeem)huid te bestrijden. De ureum werkt namelijk vochtvasthoudend waardoor de hydratatie van de huid langdurig wordt bevorderd.

Daarnaast heeft de ureum een keratolytische functie, dat wil zeggen dat overtollige huidschilfers worden verwijderd. Ook bevat de Droge Handen crème ingrediënten die de huid maximaal ondersteunen en ruwe handen helpen om weer zacht en soepel te laten aanvoelen. De crème zelf smeert ook goed uit en is zeer prettig in gebruik.

Suncare - 30 ML

De Suncare SPF30 van Drs Leenarts heeft een factor van 30 en bevat organische filters, die in de bovenste laag van de huid trekken. In de bovenste laag wordt namelijk het UVA en UVB licht geabsorbeerd. De moleculen van de organische filters zijn zodanig groot dat de straling van het licht niet verder het lichaam in kan komen. De ingrediënten van de Suncare zijn zorgvuldig gekozen om de kans op een allergische reactie te minimaliseren. De Suncare SPF30 is dan ook de enige zonnebrandcrème met het Huid Allergie Keurmerk.

De crème bevat GÉÉN Oxybenzon, een UV-filter dat in de meeste zonnebrandcrèmes wel te vinden is, maar recentelijk onder het vuur ligt omdat het mogelijk hormoonverstorend zou kunnen werken. Daarnaast bevat de zonnenbrandcrème ook geen parfum of wolalcoholen. Er is bewust voor een factor (SPF) 30 gekozen, aangezien factor (SPF) 50 maar een hogere bescherming van 1% heeft en onderzoek aangetoond heeft dat men langer in de zon blijft zitten bij het gebruik van een zonnenbrandcrème van factor 50 omdat men dan ten onrechte denkt dat ze niet meer kunnen verbranden.

De zonnenbrandcrème is zowel geschikt voor jongeren als ouderen en speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Een tube speciaal voor in uw jaszak zodat u altijd beschermd bent tegen de zon.

Lipcare+

Bij koud weer is het een bekend fenomeen: gebarsten en droge lippen. Een automatische reactie hierop is het likken van de lippen om deze zo genaamd vochtig te houden, maar dit heeft juist een tegenovergesteld resultaat. Drs Leenarts heeft speciaal voor droge en gebarsten lippen de Lipcare+ ontwikkeld, een zeer vette (maar niet plakkerige), neutrale lippenbalsem die de kapotte lippen zeer snel en effectief hersteld.

De lipbalsem bevat macadamia olie en vitamine E als werkzame ingrediënten en bevat geen extra geur- en smaakstoffen om de verslavende werking te minimaliseren.

 

€ 28.95

Meerinformatie

Hulpmiddelen Badkamer Drs Leenarts
Product